Must do’s om alvast bij weg te dromen

Hoewel we op dit moment massaal thuisblijven, is er niks leukers dan alvast wegdromen over toekomstige vakanties, dagtripjes en buitenactiviteiten. Lees snel verder en ontdek wat er bij, in en op het water van de Waddeneilanden te doen is. Natuurlijk voor later, als we weer met een gerust hart de leukste reizen mogen maken!

1) Zeilen op het land

Kilometers over het uitgestrekte strand zeilen? Op de Waddeneilanden kan het! Ervaar met de wind in je haren een gevoel van ongekende vrijheid. Een geweldige belevenis voor iedereen die van snelheid en buitenlucht houdt!

Ja, ik durf het aan!

2) De bijzondere wereld tussen land en zee

Bestaat er een groter avontuur dan de Waddeneilanden wadlopend ontdekken? Tijdens laagtij vallen de zandbanken aan de eilanden droog en is het mogelijk om over de bodem van de Waddenzee te wandelen. Geniet onder begeleiding van een gids van alles dat het Wad te bieden heeft. Wie weet kom je ook nog oog in oog te staan met zonnende zeehonden!

Het Wad op

3) Van de gebaande paden

Door de extra dikke en brede banden van de fatbike is het mogelijk om over de stranden van de Waddeneilanden te fietsen. Stippel je eigen route uit en race zonder moeite over het strand en door de duinen. Geniet van het uitzicht over de zee aan de ene kant en van de langgerekte stranden voor je.

Racen maar

4) Trotseer de golven van de Noordzee

Het branding kanovaren of brandingkajakken is een van de meest spectaculaire activiteiten op het water. En het leuke is, dat je dit bij vrijwel elk weertype kunt doen! Glij over de golven op zonnige dagen en vlieg over steeds hoger wordende golven op winderige dagen.

Ja, ik wil het water op

5) Unieke belevenis: Strandjutten

Jut de mooiste schelpen, takken en sterren bij elkaar voor een souvenir, of verzamel aangespoeld plastic en help onze natuur schoon te houden. Vergeet tijdens het jutten zeker niet om je heen te kijken. Vuurtorens en drenkelingenhuisjes, de Waddeneilanden hebben het allemaal.

Jut mee!

Benieuwd naar nog meer unieke belevenissen op de eilanden?

© Sonne-Wolken.de

Schiermonnikoog

© VVV Terschelling

Terschelling

Vlieland

Ameland

Ameland

© VVV Ameland

Ameland

Texel