Leve het water op de Waddeneilanden

Leve het water! Duik erin, vaar erop, loop erlangs, geniet ervan.
Want water geeft ons leven. Het is een van de redenen dat Friezen de gelukkigste inwoners van Nederland zijn. En tot de gezondste mensen ter wereld horen. Want we duinhoppen, kokkelsprokkelen, dijkslenteren en zeezwemmen erop los. Het is dan ook overal te vinden. Meren, gemalen, zee, kwelders… Zelfs de breedste stranden van Europa vind je hier.
Beleef het in 2020, het jaar dat de gelukkigste provincie van Nederland in het teken van water staat.

Top 5 unieke belevenissen

Duinhoppen

Blaas uit in de steeds veranderende duinen. Spot Schotse Hooglanders, geiten en konijnen. Pluk onderweg verse bessen en bramen, of volg links en rechts verscholen paadjes om de duinen verder te ontdekken.

Kokkelsprokkelen

Kokkelsprokkelen moeder en kind. Campagnebeeld Leve het water van @WADtodo.nl

© Mijke Bos

Kokkelsprokkelen kan op ieder moment van de dag. De fijne schelpjes vind je al wandelend langs laag water. Of wacht op vloed om grote schelpen als de otterschelp, de grote strandschelp en de wulken te scoren.

Strandjutten

Strandjutten Lotte met hond. Campagnebeeld Leve het water van @WADtodo.nl

© Mijke Bos

Sta op voor dag en dauw en verzamel aangespoelde schatten. Jut de mooiste schelpen, takken en sterren bij elkaar voor een souvenir, of verzamel aangespoeld touw of plastic en help onze natuur schoon te houden.

Dijkslenteren

Dijkslenteren. Campagnebeeld Leve het water van @WADtodo.nl

© Mijke Bos

Bind de wandelschoenen onder en waai flink uit op de dijk. Kijk kilometers ver, zie bootjes aan de horizon en vogels hun weg vinden. Onderweg pluk je de lekkerste bramen en vers schorrenkruidgras, lamsoor of zeekraal.

Zee beleven

Loop langs de zee en hoor hem ruisend het land op slaan. Schoenen uit, voeten in het water. Met een verrekijker om spot je zelfs de zeehonden in de verte. Eb of vloed; de zee is altijd mooi.

Nog meer Water activiteiten

Film by the Sea

© Vakantaseren

Brandaris race

Balg - Unieke Hotspot Ruben Smit

Balg - Unieke Hotspot Ruben Smit

© Ruben Smit

Expositie Wrakhout

Ontdek het water op de Waddeneilanden

Ameland

Ameland

© VVV Ameland

Ameland

Schiermonnikoog

Terschelling

Vlieland

Texel

Wadden blogs