Het Waddeneiland Texel

Ecomare Texel

Ecomare Texel

Ecomare

Nationaal Park Duinen Texel

Duurzame tips

© B&B Roggesloot

Overnachten op Texel

Musea Texel

Bucketlist Texel

Boottijden

Dorpen

De zeven dorpen op Texel tellen in totaal zo’n 13.500 inwoners. Den Burg is de ‘hoofdstad’. Hier woont bijna de helft van de Tesselaars. Andere dorpen zijn Den Hoorn, Oudeschild, De Koog, Oosterend, De Waal en De Cocksdorp. Je kunt er shoppen, musea bezoeken, ontspannen en heerlijk eten en drinken. De veerhaven ligt in een uithoek van het eiland. Kom je zonder auto, dan vertrekken hier bussen naar Den Burg en De Koog. Voor andere bestemmingen reserveer je een Texelhopperbusje. Maar je kunt natuurlijk ook direct een fiets huren.

Lees hier meer >>

Activiteiten Texel

Texel is Nederland in het klein. Je vindt er een enorme variatie aan landschappen: polders, duinen, bos, heide, strand, wad en natte duinvalleien. Het eiland is ongeveer 20 kilometer lang, 8 kilometer breed en internationaal beroemd om zijn rijkdom aan vogels en planten. Een groot deel van het eiland behoort tot het Nationaal park Duinen van Texel. Zoek je ruimte, vrijheid en inspiratie, dan kun je hier het hele jaar door je hart ophalen.

Waarschijnlijk kom je tijd te kort. Texel heeft een groot netwerk van wandel- , fiets- en ruiterpaden. Staatsbosbeheer heeft kortere en langere routes uitgezet, waaronder Fietsroute Texel, een tocht van 28 km. Bij de VVV in Den Burg vind je informatie over alles wat je van Texel wilt weten.

Vind ze hier allemaal >>

Natuurgebieden

Horsduinen

Aan de zuidpunt van Texel liggen de Horsduinen of ook wel de Hors genoemd. Het is een bijzonder ruig en heel dynamisch natuurgebied.

De Slufter

Boswachter Charlotte vertelt je haar verhaal >>