Ameland

Het eiland Ameland

Het eiland heeft vier idyllische dorpjes, Hollum, Ballum, Nes en Buren, die elk met hun eigen sfeer je hart zullen veroveren. Er wonen 3500 mensen. Vanaf de veerdam, dichtbij Nes, trek je per bus of fiets het eiland in. Je hoeft de auto dus niet mee te nemen, al mag dat op dit eiland wel. Er ligt 90 km fietspad op je te wachten. En vergeet ook je wandelschoenen niet: het strand is 27 kilometer lang.

Wist je dat de Waddeneilanden erg vooruitstrevend zijn op het gebied van duurzaamheid. Initiatieven om zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie en water spelen continu een grote rol. Maar ook als reiziger kun je op Ameland ontzetten veel duurzame activiteiten en accommodaties vinden. Vind ze hier!

Kijk hier voor groene reis tips >>

Amelander licht

Met een beetje geluk ontdek je het bijzondere Amelander licht. Het eiland is beroemd om zijn bijzondere lichtval en panorama’s. Vele kunstschilders hebben geprobeerd dat licht te vangen. In november viert het eiland Ameland kunstmaand. Kunstenaars uit binnen- en buitenland exposeren op bijzondere locaties, verspreid over het eiland. Maar ook in de andere maanden kun je op het eiland voor inspiratie terecht.

Bekijk hier het eilandverhaal van Alexander Kiewiet | Ameland Adventure

Kitesurfen

Parachute springen

Excursies

Musea Ameland

© Natuurcentrum Ameland

Natuurcentrum

Culinair Ameland

Overnachten op Ameland

Overtocht

Wadden blogs >>