Ontdek de Wadden

Kom jij ook de Waddeneilanden ontdekken?

Stap op de boot en laat de drukte achter je. De Waddeneilanden staan garant voor onthaasten en uitwaaien. De eilanden die samen de noordelijke grens van Nederland vormen hebben een uniek karakter. Het ‘eilandgevoel’ wat ieder van de vijf eilanden oproept is echt iets wat je moet ervaren. Heb je een Waddeneiland bezocht, dan zien we je vast weer terug!

De grootste van de Waddeneilanden is Texel, en de eerste van het rijtje. Vanuit Den Helder stap of rijd je zo op de boot naar Texel. Na Texel volgen Vlieland en Terschelling. Deze zijn te bereiken via Harlingen. Op Vlieland is je auto niet toegestaan, op Terschelling wel. De volgende in het rijtje is Ameland. Voor een bezoek stap je op de boot vanaf Holwerd. Het laatste eiland van het rijtje is ook autoluw; Schiermonnikoog. De boot naar Schiermonnikoog vertrekt vanaf Lauwersoog.

In Den Helder, Harlingen, Holwerd en Lauwersoog is meer dan voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor alle bezoekers van de Waddeneilanden. Wij raden je aan dit te doen. Want voor het betere onthaasten heb je echt geen auto nodig!

Activiteiten

Cultuur

Food & Drinks

Natuur

De vijf Waddeneilanden

Vlieland

Vlieland

© VVV Vlieland

Vlieland

Schiermonnikoog

Terschelling

Ameland

Texel

Texel

© VVV Texel

Texel

De groene bucketlist

© Mijke Bos

Activiteiten rondom water