Coronamaatregelen op de Waddeneilanden

De maatregelen rondom het Corona-virus (COVID-19) kunnen gevolgen hebben voor jouw bezoek aan het waddengebied. Deze pagina is aangepast op basis van de aangekondigde maatregelen op maandag 14 december. 

Publieke locaties zoals niet essentiële winkels (met uitzondering van detailhandel die gericht is op eerste levensbehoeften), musea, concertzalen, theaters, dierenparken en zwembaden zijn momenteel gesloten. Kijk voor een actueel overzicht van publieke locaties op de website van de Rijksoverheid.

Evenementen zijn vanaf 14 oktober verboden door de overheid. Check daarom altijd het laatste nieuws over een evenement bij de organisatie zelf. De website van Visit Wadden kan onjuiste informatie tonen.

Horecagelegenheden zijn vanaf 14 oktober gesloten, met uitzondering van afhalen en in accommodaties voor verblijvende gasten.

Wil je iets gaan ondernemen in de buitenlucht? Zoals wandelen of fietsen? Doe dit bij voorkeur alleen, met leden van je eigen huishouden of met maximaal één persoon buiten je eigen huishouden.

De huidige maatregelen gelden tot dinsdag 19 januari. Een week eerder zal het kabinet uitsluitsel geven over het (eventuele) verlengen van deze maatregelen of het versoepelen hiervan. Voor meer informatie verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid.

Wad to do raadt je aan om bij twijfel de openingstijden zelf te controleren via de websites en/of sociale media. 

Speciaal voor deze moeilijke tijden hebben we een pagina met allemaal tips en inspiratie voor de thuisblijvers.

Informatie over de veerdiensten - van en naar de Waddeneilanden

Rechten vrij van Google

Rechten vrij van Google

Teso

Naar Texel

Rederij Doeksen

Naar Terschelling en Vlieland

Wagenborg Passagiersdiensten

Naar Ameland en Schiermonnikoog