Coronamaatregelen op de Waddeneilanden

We krijgen steeds meer bewegingsvrijheid in Nederland én dus ook in het waddengebied. Veel ondernemers krijgen hierdoor de kans om voorzichtig de deuren weer te openen. Dat biedt perspectief. Alle mogelijkheden zetten we hier voor je op een rij. Maar we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: houd rekening met de anderhalve meter.  

Vanaf 1 juni…
… zijn publieke locaties zoals musea, theaters en dierentuinen weer geopend voor publiek. Hierbij is het wel belangrijk om vooraf je kaartje online te reserveren. Op deze manier kunnen deze locaties het aantal bezoekers gemakkelijker bekijken en is de veiligheid van alle gasten gewaarborgd. Ga dus alleen naar deze locaties wanneer je online gereserveerd hebt én dit kunt aantonen.  

Vanaf 1 juli…  
… krijgen we - als de eerste stappen goed worden gezet - nog meer bewegingsvrijheid. Dit betekent dat accommodaties met gemeenschappelijke wc’s en douches weer geopend kunnen worden. Denk dan bijvoorbeeld aan een camping óf een vakantiepark. Ook wordt het toegestane aantal gasten voor restaurants uitgebreid naar 100 personen.  

Wad to do raadt je aan om bij twijfel de openingstijden zelf te controleren via de websites en/of sociale media. 

Voor meer informatie verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid.

Speciaal voor deze moeilijke tijden hebben we een pagina met allemaal tips en inspiratie voor de thuisblijvers.

Informatie over de veerdiensten - van en naar de Waddeneilanden

Rechten vrij van Google

Rechten vrij van Google

Teso

Naar Texel

Rederij Doeksen

Naar Terschelling en Vlieland

Wagenborg Passagiersdiensten

Naar Ameland en Schiermonnikoog