Culinair genieten op de Wadden

Met een goed glas wijn proosten terwijl de zon langzaam de Noordzee in glijdt. De wangen roodgloeiend na een dag vol beweging op het strand en het haar ruw van de zoute zee. Zulke voldoening vind je alleen op de Waddeneilanden. Je kunt er de dagen heerlijk afsluiten met al het lekkers dat de eilanden te bieden hebben. Geniet van een goed en simpel gerecht in een van de strandtenten - vergeet niet een cocktailtje na te nemen - of ga juist voor culinaire hoogstandjes in de chique gelegenheden die sommige eilanden bieden. In ieder dorpje zijn weer andere restaurants te vinden, dus zelfs voor een pizza zit je hier gebakken. Dwaal voor een borrel in de avond langs terrasjes in de dorpse straten of stap op de fiets en proost bij ondergaande zon op het goede leven.

Kaasbunker, Vlieland

Zo heb je je kaas nog nooit geproefd! Echte, unieke Vlielander kaas wordt in deze kaasbunker gemaakt. Kom je een hapje proeven?

Alles over Vlielander Kaas

Flang in de Pan, Terschelling

Vind jij cranberries ook zo lekker? Goed nieuws! Deze groeien op Terschelling en er worden allerlei lekkere dingen mee gedaan. Ga mee op pad met Flang en ontdek bijzondere proeverijen, workshops en excursies. 

Ontdek zelf Flang in de Pan

Waddengoud

Vind hier heerlijke Wadden recepten!

Vind hier de lekkerste Wadden recepten

'Zilt Belevings Tour'.

Kom alles te weten over deze unieke zilte teelt, 100% biologisch en met zeewier bemest.

Ja, ik wil een rondleiding!

Waddenijs op Schier

IJssalon Ambrosijn op Schiermonnikoog maakt gebruik van de ingrediënten van de eilanden. Zo maken ze het ijs hier van echte eilandermelk en verwerken ze bijvoorbeeld eilanderhoning, cranberries en vlierbessen in de verschillende smaken.

IJs van Ambrosijn

Ontdek ook

Activiteiten op de Wadden

Natuur