Wandelen op de Wadden

Klop het zand van je tenen en stap in de wandelschoenen. Loop, ren, huppel, struin, wandel langs de dijk om het eiland op een heel nieuw tempo te ontdekken. Hoor de stilte om je heen, zet de ene voet voor de ander en kijk mijlen ver de Noordzee op. De Waddeneilanden zijn met 1200 kilometer aan wandelroutes een verademing voor wandelliefhebbers van alle leeftijden. Het ene moment wandel je tussen de schapen, het andere moment stap je de duinen in. De routes leiden je over historische wegen, bospaden, schelpenpaadjes en zandweggetjes over de eilanden. Bezoek onderweg de haven of vuurtorens en kom op adem in strandtenten. ’s Winters met een warme neut, ‘s zomers met een lokaal biertje. En wanneer de zeebodem tussen de eilanden droogvalt, kun je zelfs van het ene eiland naar het ander wandelen. Wadlopen noemen we dat. Een must-do voor de echte wandelaar.

Wandelroute Schiermonnikoog

Met deze all-in one route zie je niet alleen maar strand en duinen. Je loopt langs de prachtige Westerplas, je komt verschillende vogelkijkhutten tegen en spot naast de zeehonden op de zandbanken ook nog eens bijzondere bloemen in de duinvalleiein. Vanaf het strand maak je nog een wandeling door de bossen en kom je nog terecht op een prachtig uitzichtpunt bij de Bunker Wasserman.

Westerplas | Bunker | Bos | Strand | Vogelkijkplek | Zeehonden

Bekijk hier de route

Wandelmaand op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog heeft November uitgeroepen tot Wandelmaand. Dit is de perfecte maand om van het pure en ruige Schiermonnikoog te genieten en uiteraard van de schoonheid van het Nationaal Park Schiermonnikoog in de herfst. 

Bekijk hier alles over de Wandelmaand

Lees hier meer over wandelen op de Wadden:

Texel

Vlieland

Terschelling

Ameland

Schiermonnikoog

Ontdek ook:

Fietsen op de Wadden

Bereikbaarheid op de Wadden